Článek

Co byste byli ochotni udělat pro peníze?

Profilová fotka

Mgr. Alena Bohačíková

Vytvořeno:

Spoluautoři:

  • Mgr. Alena Bohačíková
  • Bc. Barbora Gomolová
#casopis

 

Každý ví, že období Vánoc je nerozlučně spjato se sledováním pohádek. Dnes si pohádky spojujeme především s pohodovou atmosférou, ale málokdo si již uvědomuje, že pohádky původně vůbec nebyly určeny nejmenším. A to hlavně pro svůj drastický obsah.

V současnosti bychom mohli v této souvislosti poukázat na nový seriál Squid Game, jehož existenci v poslední době zaregistroval snad každý. I my, redaktoři Cihláčku, jsme na našich setkáních o tomto fenoménu debatovali.

Ne všichni však seriál viděli. Je zaměřený na starší publikum (od 17 let), ale díky svému „hypu“ to zhlédly i mladší věkové kategorie, než na které tento seriál cílí.

 

Tento seriál je jedna velká hra. Jde o to, že se sezvou chudí a zadlužení lidé, aby hráli dětské hry. Kdo vypadne, je „vyřazen“.

Prostředí bylo podle nás velice dobře propracované a mělo atmosféru, kterou mít mělo. Příběh přitahuje pozornost diváka a nutí k zamyšlení. Představte si, že by vám nabídli 39 milionů dolarů. Co byste byli ochotni pro ty peníze obětovat? Hlavní představitelé si pro peníze zahráli „hry smrti“. Postavy se v průběhu příběhu vyvíjejí a odhalují se jejich temné stránky.

 

 

My jsme si pro vás ještě udělali malý průzkum, abychom zjistili názory ostatních.

V 8. A jsme se zeptali, jak se jim první řada líbila. Vidělo ji čtrnáct lidí. Jedenácti se líbila a třem se nelíbila. 

V 7. B seriál zhlédlo celkem deset lidí. Čtyři z nich odpověděli, že se jim líbil, jednomu člověku se naopak seriál nezamlouval vůbec. Zbylí žáci si buď neudělali názor, nebo se ze začátku dívali rádi, ale konec označili za slabší.

Stejnou otázku jsme položili i v 9. B a ti to měli takto: osm lidí to vidělo, jeden se chce podívat, z těch osmi lidí se to čtyřem nelíbilo a čtyři by to zhlédli znovu.

Poslední vyzpovídanou třídou byla 9. C, kde seriál vidělo osm lidí a dalších pět lidí to má v plánu. Z těch, kteří to viděli, polovina řekla, že to je super a druhá půlka, že je to blbost.

Je vidět, že okolo seriálu panují rozporuplné pocity. Každopádně je to téma, o kterém se momentálně všude mluví.




Za redakci Cihláčku Štěpán Marko a Kateřina Šemberová